GRINDMOTORER

Frågor vid köp

Det är inte så svårt att välja rätt grindmotor. Är dina grindstolpar bredare än 300mm x 300mm och ska öppnas inåt så rekommenderar vi länkarmsmotorn SCARABEO
Har du smalare stolpar så rekommenderar vi:

  • EON (snabb motor som öppnar på 10 sekunder) klarar grindblad upp till 4meter och 300kg.
  • ROTELLO för stora tunga grindar eller grindar som är täta och där det blåser mycket.

JA, inga problem!

Ska grindarna öppnas utåt så rekommenderar vi EON eller ROTELLO. Då monterar man grindmotorerna på samma sida på grindstolpen där grindbladet sitter. Enda nackdelen med det är att passagen (avståndet mellan grindstolparna) blir något smalare, då konsolerna där motorerna sitter fast bygger ut lite från grindstolen.

Alla paket är kompletta och innehåller vad man behöver för att installera dem. 2st grindmotorer eller 1st grindmotormotor vid köp av enkelgrind. Styrbox, konsoler att fästa motorer i både grind och grindstople, 2st fjärrkontroller och 1 par fotoceller.

Ja, alla våra produkter är anpassade för att klara svenskt klimat. Alla 230V grindmotorer har även en vinterfunktion man kan ställa in när det blir kallt.

JA! Finns under menyn tillbehör. Våra fjärrkontroller passar till alla våra grindmotorer.

Det finns flera olika. Alla våra passagesystem fungerar med alla våra produkter. De vanligaste är GSM-öppnare med app-styrning, trådlöst kodlås, tryckknapp för utomhus eller en trådlös tryckknapp för inomhus

JA! Med vår 2-kanals radiomottagare (QK-R02) kan du enkelt koppla in befintliga motorer och integrera med våra produkter och endast använda vår fjärrkontroll för att styra all automation.

Frågor om installation/felsökning

  1. Vanligast är att man ställt in för kort tid grindmotorerna ska arbeta. När det blir kallt ute eller om det blåser mycket så kan tiden variera något. Öka antal sekunder på A2 och B2. Ställ in tiderna på A2 och B2 så att motorerna jobbar i (slow down mode) ca 5-10 sekunder efter att grindarna stannat mot stoppen i stängt läge.
  2. Har du fortfarande problem så kontrollera att styrkan på motorerna är satta på max, genom att sätta A5, A6, B5, B6 till 10.

230V och vi rekommenderar 4 x 1,5mm2 fram till styrboxen samt även mellan motorerna.

Sätt vinterfunktionen L1 på 2 eller 3 vid behov.

Jag får felmeddelande 9A eller 9B och grindarna rör sig inte (termiskt skyddsläge.

  • Har du öppnat och stängt motorerna mycket under kort tid så kan de vara överhettade – låt dem svalna.
  • Du håller på att installera när du får detta felmeddelande – kan bero på att något kablage sitter löst eller det är felkopplat. Kontrollera samtliga kablage att de sitter fast och är rätt kopplade.
  • Prova att byt plats på motorerna i styrboxen och se om det är samma felmeddelande eller om det ändrar från 9A till 9B eller tvärtom

Automatisk stänging är inställt men faserna är felvända och styrboxen tror den är öppen när den är stängd. Byt plats på faserna 13, 15 och 16, 18.

Faserna är felvända. Byt plats på faserna 13, 15 och 16, 18.

AUTOMATISKA BOMMAR ICARUS

Frågor vid köp

Det finns fler olika längder på bommar. 3m, 4,5m, 5,5m och 6,25 meters. Alla paket är kompletta och innehåller vad man behöver för att installera dem. 1st Styrbox, 2st fjärrkontroller och 1 par fotoceller samt motplatta och förankringskruvar för att gjuta fast bomhuset. Vid köp av bom över 3m så ingår även bomklycka som bommen ska vila på i stängt läge.

230V eller 24V. Bommen kan drivas på solcellespanel som vi säljer.

JA! Finns under menyn tillbehör. Man kan programmera fler än 200st till bommarna.

JA! 4,5meters bommar och uppåt har teleskopsbom, vilket medför att man kan minska längden något vid behov. Se bara till att bommen fortfarande går att balansera vid installationen om ni ändrar längden.

Det finns flera olika. Alla våra passagesystem fungerar med alla våra produkter. De vanligaste är GSM-öppnare med app-styrning, trådlöst kodlås, tryckknapp för utomhus eller en trådlös tryckknapp för inomhus. Brandkårsbrytare så räddningstjänsten kan öppna med egen nyckel är också populärt då det kan vara ett krav vid vissa installationer.